Εντείνονται οι τριγμοί και οι αντιθέσεις στον τρικομματικό θίασο Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη. Με το ζόρι ψήφισαν σήμερα στη βουλή τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ απορρίφθηκε η τροπολογία για το ΕΤΑΠ –ΜΜΕ. Συγκέντρωση των εργαζομένων στα μίντια έξω από τη βουλή. Σε 48ωρη απεργία καλούν ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ για να μην περάσουν τα μέτρα. Ξεσηκωμός παντού!

Υπερψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ κλπ. και ανοίγει το δρόμο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με ότι αυτό συνεπάγεται (χειρότερες και ακριβότερες υπηρεσίες κ.α.).

Παρόλα αυτά, η ψήφιση του άρθρου για τις ιδιωτικοποιήσεις πέρασε με οριακή πλειοψηφία (148 έναντι 293 παρόντων) , ενώ δεν πέρασε τελικά η τροπολογία (άρθρο 7) με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ. Η συνοχή της συγκυβέρνησης τρίζει επικίνδυνα και τα αδιέξοδα των «από πάνω» μεγαλώνουν.

Τώρα είναι η στιγμή να κλιμακώσουμε αποφασιστικά, μαχητικά και ενωτικά τους αγώνες μας για την ανατροπή της κυβέρνησης και το μπλοκάρισμα της ψήφισης του νέου πακέτου κοινωνικής λεηλασίας. Ήδη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ κήρυξαν για σήμερα 24ωρη απεργία και αυτή την ώρα αποφασίζουν τη στάση τους για νέες δράσεις. Η απόπειρα της  κλοπής των ταμείων τους, το όργιο απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας στον κλάδο και οι χιλιάδες απολύσεις την τελευταία διετία δεν αφήνουν περιθώρια αναμονής. Η σημερινή νίκη μπορεί να γίνει η αρχή που θα πυροδοτήσει νέες κινητοποιήσεις στα «μαγαζιά». Ήδη αύριο στις 12.00 υπάρχει συγκέντρωση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, έξω από το ραδιομέγαρο, ενάντια στην απαξίωση της επιχείρησης και στα πρόσφατα κρούσματα λογοκρισίας.

Κάτω από την πίεση της βάσης των συνδικάτων και μπροστά στο μέγεθος της επίθεσης από κυβέρνηση και τρόικα, που επιδιώκουν να ισοπεδώσουν κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων, ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, ημέρες συζήτησης και (μη) ψήφισης του νέου πακέτου λιτότητας. Συγκεκριμένα, καλούν στις 6/11 σε συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως (11.00πμ) και στις 7/11 σε συγκέντρωση στις 5.00μμ στο Σύνταγμα.

Οι αριστεροί αγωνιστές σε κάθε γειτονιά, οι συνδικαλιστές σε κάθε χώρο δουλειάς και σχολή, πρέπει να ξεσηκώσουν όλο τον κόσμο. Την επόμενη εβδομάδα να νεκρώσουν τα πάντα. Ήδη σήμερα φάνηκε ότι οι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης πνίγονται μέσα στα αδιέξοδά τους και η ψήφιση των νέων μέτρων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Να επιτείνουμε την πίεση πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Αθήνας και το Σύνταγμα. Κάθε πόλη, χωριό, δημόσιο νοσοκομείο, δημαρχείο να γίνουν κέντρα αγώνα ενάντια στην μνημονιακή βαρβαρότητα. Είναι καιρός να φύγουν, μαζί την πολιτικής τους. Όλοι-ες στους δρόμους!  

Ετικέτες